Social

Sex, vodca si rock’n’roll, pe plaja la Neptun

Revelatia literaturii ruse din ultimii ani, tanara Irina Denejkina , a fost si revelatia Festivalului “Zile si Nopti de Literatura”, organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) la Neptun si Mangalia, care s-a incheiat acum cateva zile.

Aici, tanara, in varsta acum de 26 de ani, a primit, duminica seara, Premiul Festivalului, “acordat unui tanar scriitor”, in valoare de nu mai putin de 5.000 de euro. Cu banii castigati, Irina isi va cumpara, o data intoarsa acasa, o masina, deoarece in prezent conduce un “harb”.

“Rusalca” slava

In prezentarea elogioasa pe care i-a facut-o, Nicolae Manolescu , presedintele breslei scriitoricesti din Romania, a spus ca prozele tinerei Irina, “incarcate de sexualitate, violenta si cultura pop”, au reflectat cum nu se putea mai bine dezorientarea si disperarea generatiei post- perestroika , transformand-o pe Denejkina in “copilul teribil” al literaturii ruse actuale.

In replica, proaspata premiata a declarat, cu modestie, ca este surprinsa ca a primit acest premiu, pentru ca in viata ei nu a castigat pana acum nimic, nici macar la Loto, si spera ca festivalul de la Neptun ii va purta noroc.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea