Social

#rusia romania #vladimir putin #adrian severin #gaz criza

Severin despre declaratia lui Putin: Romania trebuie sa se supuna politicii europene

Desi premierul rus Vladimir Purin a anuntat, joi, ca Rusia este gata sa furnizeze gaz Romaniei fara participarea intermediarilor, europarlamentarul Adrian severin a atras atentia ca "partea romana nu mai exista, este parte e Uniunii Europene", asadar trebuie sa se supuna unei politici comune adoptata de tarile membre.

"Partea romana nu mai exista, este parte a Uniunii Europene. Romania nu-si permita ce altii din Uniune isi permit, nentinand cont de politica Uniunii", a atras atentia Adrian Severin .

Ceea ce poate face insa Romania in situatia data, in opinia lui Severin, este sa "ceara Uniunii Europene sa-si dezvolte o strategie proprie, care sa integreze masuri unilateral acceptate" pentru ca "este imperios necesar sa avem o politica europeana comuna".

Potrivit europarlamentarului, ar trebui sa se ajunga la un acord in trei, intre Romania, Rusia si Uniunea Europeana privind livrarea de gaze direct catre Romania. Criza gazelor care a lasat mare parte din Europa fara gaze "este o problema politica si nu comerciala, nu este una bilaterala, ci trilaterala", a apreciat Severin. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea