Social

Sergent ucis in Afganistan

Un militar roman si-a pierdut viata ieri dupa-amiaza in Afganistan, in timp ce alti doi sunt grav raniti. Tragedia s-a intamplat dupa ce TAB-ul in care se aflau a calcat pe un mijloc exploziv neidentificat.Militarii din cadrul Batalionului 300 " Sfantul Andrei " din Galati, care este dislocat in Afganistan, indeplineau o misiune de patrulare in districtul Panjawyi, provincia Kandahar. Pe cand coloana de cinci blindate se afla la aproximativ 60 de kilometri de baza din Kandahar, la ora 15:00, ora Romaniei, un transportor amfibiu de cercetare a calcat peste un dispozitiv exploziv. Imediat, s-a produs o deflagratie in dreptul puntii din spate a vehiculului, care a provocat un incendiu, ce a declansat explozia munitiei din interiorul TAB-ului. In urma exploziei, sergentul Narcis Sonei, unul dintre cei sapte luptatori din blindat, a murit pe loc. Totodata, alti doi militari, sergentul Gabriel Hanganu si sergentul Adrian Dogaru au fost raniti si au fost evacuati de urgenta la un spital militar american. Locotenentul Cindy Moore, un purtator de cuvant al coalitiei din Afganistan, a precizat pentru AFP ca transportul victimelor s-a facut cu elicopterul. Sergentul Dogaru s-a intors deja la baza din Kandahar, iar sergentul Hanganu este stabilizat medical, la spital. Zona Panjawyi este apreciata de militarii romani din Kandahar drept una delicata, fiind semnalati insurgenti bine organizati.

DISPOZITIVUL. Locotenentul Cindy Moore nu a putut sa declare daca la originea tragediei este intr-adevar o mina sau un dispozitiv improvizat pus intentionat in calea blindatelor. Teoretic, o simpla mina nu poate avaria atat de grav un TAB, sustin specialisti militari. Acestia cred ca poate fi vorba despre un dispozitiv artizanal, la fabricarea caruia s-a folosit o cantitate mare de trotil sau explozibil plastic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea