Social

Serban Mihailescu a mostenit dupa modelul sefului sau de partid

Senatorul PSD Serban Mihailescu si-a facut publica 0 printr-o noua declaratie, care confirma faptul ca opozitia ii prieste. Conform declaratiei, el detine asadar un teren si o casa de vacanta cu doua corpuri in comuna Cornu, judetul Prahova , fiind "consatean" cu Adrian Nastase. Corpul nou al casei a fost finalizat in 2005, iar valoarea acestuia este de 2,3 miliarde de lei.


Totodata, colectia de bijuterii si tablouri a senatorului s-a imbogatit in ultimul an, fiind impresionanta. Ea dovedeste inca o data "apetitul" pentru arta al membrilor PSD. Bijuteriile lui Mihailescu sunt evaluate la 4.500 de euro, tablourile la 29.000 de euro, icoanele la 3.500 de euro, iar obiectele decorative la 4.500 de euro. Modalitatea de dobandire a acestora se inscrie in cliseele altor membri de partid : "mostenite sau cumparate", fara insa sa fie mentionate "matusile". Activele financiare nu sunt nici ele de lepadat: 100 de milioane de lei, 22.000 de euro si 20.000 de dolari. Senatorul are si actiuni in valoare de aproape 8.000 de dolari.

Nici fostul ministru al Educatiei, Alexandru Athanasiu , nu a saracit in opozitie. Dimpotriva, el a reusit in 2005 sa isi cumpere o casa in rate de la ANL, in valoare de 3 miliarde de lei, de unde insa are o datorie de 40.000 de euro. In acelasi timp, el a mostenit (!) un apartament de un miliard, dar nu de la o matusa, ci de la tatal sau. De asemenea, din vanzarea unei cote din apartamentul mostenit de sotia sa in Constanta, au mai rezultat 20.000 de euro pentru familia Athanasiu. Bijuteriile si tablourile sale valoreaza 14.500 de euro.

In schimb, senatorul PSD este foarte ocupat, pentru ca el preda la nu mai putin de trei universitati: Facultatea de Drept din Bucuresti, dar si la doua institutii particulare: Titu Maiorescu si Nicolae Titulescu. Din aceasta munca asidua, Athanasiu a castigat 545 milioane lei, la care se adauga un sfert de miliard primit de la minister plus o suta de milioane de lei provenite dintr-o misterioasa "activitate de creatie intelectuala" desfasurata la Facultatea de Drept din Capitala.

Daca la acestea se adauga cele peste 300 milioane primite de sotia sa de la Ministerul Justitiei, rezulta ca familia Athanasiu va supravietui si in opozitie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea