Social

#birou parlamentar #diurne #cheltuieli #senat #parlament

Senatorii publica cheltuielile cu diurne si birouri

Conducerea Senatului a hotarat publicarea pe pagina de internet a institutiei listelor cheltuielilor senatorilor cu indemnizatii , diurne si deplasare.

Institului pentru Politic Publice a cerut presedintilor celor doua camere parlamentare publicarea informatiilor referitoare la cheltuielile publice ale parlamentarilor, de la diurne, pana la cheltuieli de transport si intretinerea birourilor.

"Lunar sa se comunice public ansamblul cheltuielilor facute de senatorii romani cu privire la cele doua activitati, activitati de indemnizatie, diurna si asa mai departe, si cea legata de cheltuielile pe birourile senatoriale, deci pe doua capitole. Cred ca este o formula care raspunde atat nevoii de transparenta si publicitate, cat si opiniilor exprimate in Biroul permanent la sedinta trecuta", a spus presedintele Senatului , Mircea Geoana, citat de Realitatea.net.

La propunerea secretarului general al Senatului, Dan Vasiliu, cheltuielile vor fi publicate mai intai in mod agregat , urmand sa se decida eventuale detalieri mai tarziu.

Camera Deputatilor a raspuns deasemenea cererii IPP a hotarat publicarea cheltuielilor facute pentru fiecare deputat, de la indemnizatii pana la cazare si transport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea