Social

#romania #alarma #nor #praf #nor de praf #semnal de alarma

Semnal de alarma: un nor de praf va ajunge deasupra Romaniei

Norul de praf desertic care a acoperit zilele acestea regiuni intinse din Franta si din Arhipelagul Britanic ar putea ajunge vineri deasupra tarii noastre.

Norul care antreneaza cu el particule de praf saharian va ajunge si peste zona geografica a tarii noastre. Astfel, potrivit specialistilor meteo, vineri dupa-amiaza vor cadea ploi cu particule de praf in vestul tarii, apoi precipitatiile se vor muta spre sud.

Cu toate acestea, meteorologii spun ca nu trebuie sa ne ingrijoram, intrucat pe masura ce se deplaseaza, concentratia de praf va scadea. Daca acum sunt valori de 6.000 de miligrame pe metrul cub in partea de vest a Europei, se estimeaza ca la noi in tara vor cadea concentratii sub 1.000 de miligrame pe metrul cub. Astfel, unele regiuni din sud si est ar urma sa fie atinse miercuri de niveluri de poluare de 9 sau chiar 10, pe o scara de la 1 la 10.

Marea Britanie se afla sub alerta de poluare, dupa ce o mare parte din teritoriu a fost acoperita de un strat consistent de smog, relateaza AFP.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea