Social

#selfie #poze selfie #poze selfie vechi

Selfie-uri cu parfum de epoca. Uite cat de vechi sunt pozele de acest tip!

Te inseli amarnic daca iti inchipui ca pozele tip selfie sunt o descoperire a tinerilor din ziua de astazi. Moda autoportretului fotografic pare sa fie la fel de veche ca si fotografia. Cel putin asa reiese dintr-un inventar de fotografii tip selfie facut de jurnalistii de la "The Guardian".

Pionierul fotografiei din America, Riobert Cornelius, ne-a lasat si prima fotografie tip selfie. Autoportretul sau foto, primul din lume, dateaza de la 1830.

Sursa foto: old-picture.com

La 1900, un selfie era aproape la fel de usor de realizat ca o fotografie din ziua de astazi. Dovada, un autoportret foto realizat de o femeie cu o camera Kodak.

Sursa foto: evz.ro

Iar curentul era la fel de puternic in randul tinerilor de acum un secol ca si in prezent. Printre amatorii de selfie de atunci se numara: ducesa Anastasia a Rusiei, cu un "selfie" datand de la 1914, regizorul Stanley Kubrick, cu o imagine realizata in 1949 sau fostul secretar de stat american Colin Powell, cu un selfie din anii '50.

Sursa foto: evz.ro

Recordul absolut il detine astronautul american Buzz Aldrin, care este si primul autor al unui selfie realizat in spatiul cosmic.

Sursa foto: kinja-img.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea