Social

#pandemie coonavirus #semnal de alarma #coronavirus #pandemie #oms

Seful OMS, semnal de alarma: Ce este mai rau abia acum urmeaza

In contextul pandemiei de coronavirus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii, trage un semnal de alarma serios privind masurile de relaxare. Acesta sustine ca ce este mai rau nu a trecut, ci abia acum urmeaza sa vina.

„Aveti incredere in noi. Ceea ce este mai rau abia acum urmeaza. Sa prevenim aceasta tragedie. Este un virus pe care multi oameni inca nu il inteleg", a spus directorul OMS .

Tedros a mentionat gripa spaniola in 1918 ca referinta pentru pandemia de coronavirus.

"Este o combinatie foarte periculoasa si acest lucru se intampla ... ca la gripa din 1918, care a ucis pana la 100 de milioane de oameni. Dar acum avem tehnologie, putem preveni acel dezastru, putem preveni acest tip de criza.", a spus acesta in declaratia sustinuta la Geneva.

In perioada urmatoare, expertii se asteapta la propagarea bolii in Africa, unde sistemele de sanatate sunt mult mai putin dezvoltate.

In plus, tari europene precum Germania, Polonia, Cehia, Albania si Norvegia, europene au inceput saptamana aceasta cu masuri provizorii de relaxare a interdictiilor, ceea ce poate duce la un nou varf al cazurilor de imbolnaviri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea