Social

Seful homosexualilor s-a casatorit religios ieri

La o zi dupa parada gay, Florin Buhuceanu, seful homosexualilor din Romania , s-a cununat religios cu iubitul lui spaniol, Raoul . Ceremonia, o premiera nu numai in Romania, dar si in multe alte tari, a fost oficiata de episcopul canadian Diane Fischer. Legal, gestul are doar o valoare simbolica.

Florin Buhuceanu, seful homosexualilor din Romania, s-a cununat ieri, doar simbolic, cu iubitul lui spaniol Raoul. Cei doi indragostiti stiu perfect ca evenimentul nu are nici o valabilitate din punct de vedere legal, dar spera ca astfel sa grabeasca decizia autoritatilor romane de a recunoaste legal cuplurile concubine.

Intr-o reuniune privata, la care presa nu a avut acces, ieri a fost organizat un eveniment cu totul iesit din comun in Romania, dar si in multe alte tari. Doi barbati, homosexuali declarati, s-au casatorit religios. Ceremonia a fost oficiata dupa toate canoanele religioase de Diane Fischer, episcop canadian cu experienta si sustinatoare a comunitatii gay din Romania. De fata au fost doar persoanele foarte apropiate cuplului de indragostiti. Florin si Raoul se iubesc de peste patru ani, in ciuda faptului ca spaniolul a refuzat sa stea in tara noastra. Am comunicat continuu, cate doua-trei mesaje pe zi. A fost o perioada cand obosisem sa credem ca vom fi impreuna. Raoul este un tanar extrem de serios, de placut si comunicam perfect, ne-a declarat Florin Buhuceanu. El spune ca atunci cand este impreuna cu iubitul sau se comporta exact ca un cuplu de indragostiti: fac mult sex, citesc, vorbesc, se simt excelent.

Amandoi poarta la vedere de mai mult timp inele de logodna pe deget, simbolic. Cei doi stiu perfect ca ceremonia religioasa de ieri nu are valoare legala in tara noastra, dar ei spera ca in felul acesta sa fie pereche macar in fata lui Dumnezeu si sa grabeasca intr-un fel decizia autoritatilor romane de a recunoaste prin lege cuplurile care traiesc in concubinaj , nu numai pe cele gay.

Florin si Raoul se vor putea casatori legal la toamna, in Spania, unde de anul trecut este recunoscut legal parteneriatul dintre cuplurile gay. Florin Buhuceanu, director executiv al ACCEPT, are acum 35 de ani si militeaza de 8 ani pentru respectarea drepturilor minoritatilor sexuale din Romania, perioada in care a declarat public ca este homosexual.(continuarea in Libertatea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea