Social

Seful externelor este cioban autentic si canta la fluier

In urma cu trei ani, retragerea lui Lazar Comanescu , ambasadorul Romaniei la UE, parea iminenta. Presa titra ca decizia de primenire a ambasadelor a intrat pe ultima suta de metri. S-au publicat liste de dinozauri ce trebuiau retrasi de la posturi, in frunte cu Lazar Comanescu, s-au adus argumente ca epoca diplomatilor legati organic de SIE a luat sfarsit.

S-a susotit pe culoare ca diplomatia romaneasca este cea mai mare rezervatie de spioni pe metru patrat din Europa si trebuie reformata din temelii. Marea reforma promisa de Ungureanu s-a sfarsit cu remanierea acestuia. Ungureanu a clacat prin a ajunge seful spionilor, iar rezervatia de spioni a MAE a ramas intacta.

Pasunismul lui Lazar Comanescu s-a dovedit a fi mai puternic decat europocentrismul noului val de ambasadori care au ramas in centrala, iar fluierul sau de la chimir, o arma mai redutabila decat tot arsenalul de instrumente diplomatice.

 

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea