Social

#ani #mircea diaconu #candidatura #sef ani #contestare candidatura #contestare instanta

Seful ANI, despre posibila candidatura a lui Mircea Diaconu: O vom contesta in instanta

Agentia Nationala de Integritate (ANI) va apela la instanta in cazul in care Mircea Diaconu isi va depune candidatura pentru un nou mandat de senator, la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

"La momentul cand va depune candidatura, ANI o va contesta in instanta", a declarat pentru Realitatea TV Horia Georgescu (foto), presedintele ANI.

Georgescu a tinut sa precizeze ca Senatul trebuie sa decida revocarea din functie a parlamentarului PNL, pe baza unei hotarari judecatoresti privind starea de incompatibilitate a acestuia.

In 2011, inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu incompatibilitatea in care se afla in perioada respectiva senatorul Mircea Diaconu, care ocupa in acelasi timp si functia de director al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Instanta suprema l-a declarat incompatibil, Mircea Diaconu demisionand din functia de ministru al Culturii la data de 18 iunie 2012.

La sfarsitul lunii septembrie, Diaconu declara ca va candida la parlamentarele din decembrie in acelasi colegiu pe care-l reprezinta in acest moment.

Sursa foto: ziarulring.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea