Social

#al qaeda #irak #servicii secrete #capturare

Seful Al Qaeda din Irak a fost prins

Liderul ramurii Al-Qaeda din Irak a fost capturat, anunta BBC. Se pare ca barbatul care a fost arestat in Bagdad saptaman trecuta este unul dintre cei mai importanti oameni din conducerea retelei teroriste din Irak.

Primul ministru irakian, Nouri Maliki, a declarat ca Abu Omar al-Baghdadi a fost prins dupa ce fusese urmarit mai mult de doua luni de catre serviciile secrete irakiene. Al-Baghdadi fusese capturat de joia trecuta, insa numele lui nu fusese confirmat oficial pana la sfarsitul saptamanii.  

Abu Omar al-Baghdadi este porecla purtata de unul dintre cei mai cautati oameni din Irak, o figura care a condus din umbra un grup de militanti suniti, parte din Al Qaeda . Pe numele sau real Ahmad Abid Ahmad Khamis al-Majmai, liderul sunnit a fost recunoscut de catre fostii sai colaboratori deveniti “surse” ale serviciilor secrete irakiene, in timpul numirii sale in postul de lider al Statului Islamic in Irak, o organizatie din care face parte si Al Qaeda.

Primul ministru irakian a spus ca al-Baghdadi a fost interogat de irakieni , dar si de americani, iar rezultatele acestor interogatorii vor fi trecute intr-un raport ce va fi dat publicitatii in curand.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea