Social

#sedinta #guvern #spitale #oprescu

Sedinta de Guvern: Spitalele si Palatul Copiilor vor ajunge la Primaria Capitalei

Guvernul ar putea aproba in sedinta de miercuri proiectul de ordonanta de urgenta privind descentralizarea sistemului sanitar, potrivit caruia o parte dintre spitalele din Capitala vor fi trecute in administrarea autoritatilor locale.

Potrivit Biroului de Presa al Guvernului, actul normativ realizeaza cadrul legal privind transferul unor atributii si competente ale Ministerului Sanatatii catre autoritatile administratiei publice locale, concomitent cu asigurarea resurselor umane, materiale si financiare necesare exercitarii acestora. Una dintre cele mai importante prevederi ale acestei ordonante de urgenta va viza demararea in Bucuresti a unui proiect-pilot, cu durata de un an, in cadrul caruia spitalele vor fi transferate catre autoritatile locale, in principal catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Exceptie vor face spitalele de urgenta, care raman in continuare in administrarea Ministerului Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea