Social

#amenajare restaurant #secrete eleganta #amenajare terasa #ghivece flori #eleganta

Secretele elegantei unui restaurant de lux

Fascinatia pentru lux si eleganta s-a facut simtita in randul omenirii inca din cele mai vechi timpuri. Bijuteriile din metale pretioase si locuintele amenajate cu marmura si alte materiale la fel de valoroase si de rezistente au fost primele semne ale acestei inclinatii. De atunci, lucrurile au evoluat atat in ceea ce priveste moda vestimentara, cat si in ceea ce priveste designul interior si exterior.

 

In prezent, oamenilor le place sa isi petreaca timpul in astfel de locuri amenajate cu mult bun gust, indiferent daca o fac doar pentru a savura o cafea sau pentru a servi masa. Tocmai de aceea, restaurantele reprezinta unul dintre locurile preferate ale persoanelor care isi permit acest lux, insa gasirea unuia care sa satisfaca toate nevoile de confort, estetica si gastronomie nu este o misiune prea usoara. Din acest motiv, antreprenorii care au investit intr-o astfel de afacere au mult de muncit pentru a-si castiga clientela si pentru a o mentine prezenta si activa.

Iata doar cateva dintre secretele unui astfel de local de lux, in care cei mai importanti oameni aleg sa-si serveasca masa cu placere si cu drag:

Designul interior

Pentru ca cineva sa se simta bine in locul in care isi savureaza micul dejun, pranzul sau cina, este nevoie ca acest loc sa arate cat mai bine si sa satisfaca cat mai multe gusturi. Stilul clasic si elegant nu va da niciodata gres in acest sens, iar materialele naturale, ecologice sunt cele mai potrivite pentru conturarea unui astfel de stil. Piatra naturala, folosita adesea pentru amenajarea restaurantelor de lux, poate fi folosita in nenumarate moduri pentru a crea o atmosfera eleganta si distinsa. Indiferent daca este vorba despre marmura, travertin, granit, ardezie sau piatra de var, aceasta poate fi folosita atat pentru realizarea pardoselelor, cat si pentru acoperirea peretilor interiori.

Piatra naturala va conferi intotdeauna un aspect elegant si totodata organic oricarui loc in care este folosita. In plus, iti ofera avantajul unei game uriase de culori, care variaza de la nuante de beige si gri deschis la kaki, maro, negru sau chiar caramiziu si purpuriu; albul imaculat si culoarea piersicii nu lipsesc nici ele din aceasta sfera cromatica, iar combinatiile care pot fi facut te cu ajutorul culorilor si al texturilor pietrei naturale este aproape infinit.

Poti opta pentru amenajarea spatiului intr-un stil unitar, omogen si clasic, daca incerci sa atragi clientii din zona conservatoare sau poti opta, de asemenea, pentru mixarea mai multor elemente pentru a obtine un look original si unic. Piatra naturala poate fi folosita pentru realizarea intregului design interior sau poate fi asortata cu alte materiale, de preferinta tot naturale. In cel de-al doilea caz, ai la dispozitie zeci de variante, de la folosirea pietrei naturale doar pentru pardoseala la utilizarea ei doar in ceea ce priveste elementele decorative sau poti opta chiar si pentru crearea unui centru de interes, precum ar fi un bar acoperit in ardezie, menit sa atraga privirile tuturor intr-un anume loc din restaurantul pe care il detii si/ sau manageriezi.

Designul exterior

Nimeni nu intra intr-un loc a carui infatisare este neplacuta ochiului in prima faza. Oricat de elegant si de fancy ar fi interiorul unui local sau al unui restaurant, fatada sa este cea care atrage, in prima faza, clientii. De aceea, aceasta trebuie tencuita si decorata in acord cu ceea ce se afla in interiorul restaurantului, eventual chiar si cu aceleasi materiale sau macar cu unele asemanatoare.

Piatra naturala poate fi folosita pentru decorarea peretilor exteriori, astfel incat acestia sa atraga toate privirile. De asemenea, ea poate fi folosita si pentru pavarea spatiului din jurul restaurantului, de la intrarea sa sau chiar pentru amenajarea terasei si a aleilor de care dispune acesta. Pavajele din piatra naturala se numara printre cele mai rezistente si mai durabile, au o aderenta foarte buna atunci cand sunt montate corespunzator si se pot ingriji cu usurinta, cu ajutorul solutiilor speciale de curatare, de impermeabilizare sau de polishare. In ceea ce priveste aspectul lor, ii permit utilizatorului sa opteze fie pentru o varianta matuita, fie pentru una perfect slefuita, in functie de necesitati, de gusturi si chiar si de specificul restaurantului. Astfel, daca este vorba despre un restaurant cu specific pescaresc, piatra naturala cu aspect mat este cea mai potrivita alegere, insa daca este vorba despre unul cu specific frantuzesc, unde se servesc specialitati culinare precum foie gras sau preparate fine cu sosuri de unt si branzeturi, acesta se preteaza mai degraba la un design elegant, stralucitor si chiar usor opulent.

Elementele decorative si terasa restaurantului

Ghivece masive pentru terasa sau gradina

Orice restaurant sau local destinat recreerii ar trebui sa dispuna si de o curte exterioara sau de o terasa, unde clientii sa se poata bucura in voie de zilele calduroase de primavara si vara. Iar atunci cand vine vorba despre terase si piatra naturala, posibilitatile sunt nelimitate. Poti opta pentru stepping stones sau pentru alei somptuoase din marmura, poti decora cu ghivece si jardiniere cu plante si flori multicolore sau poti amenaja o mini-gradina sau o rocarie cu piatra de var, poti opta pentru crearea unui iaz artificial pe care sa-l conturezi cu margini "stancoase" din roci nefinisate sau peste care sa treaca podete din lemn sau chiar pavate, de asemenea, cu dale din piatra naturala.

Tot aici poti construi inca un bar, in care sa fie preparate cele mai delicioase cocktailuri sau chiar o bucatarie de vara, un cuptor cu lemne sau un gratar profesional, pentru a-ti delecta clientii atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere gastronomic.

Un alt element decorativ pe care il poti folosi in terasa restaurantului il reprezinta fantanile arteziene. Acestea au darul de a infrumuseta si de a conferi un farmec aparte oricarui loc in care sunt amplasate. In plus, in anumite culturi, se spune despre elementul apei ca aduce liniste sufleteasca si noroc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea