Social

Seara de Gala la Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis si ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va asteapta la o Seara de Gala in data de marti, 6 mai, de la ora 19.00, la sediul teatrului, in Str. Mihai Eminescu 89.

Invitat de onoare este dramaturgul si romancierul francez Florian Zeller, profesor de literatura la  Facultatea de Stiinte Politice din Paris, colaborator al revistelor Paris Match si Vogue, in prezenta unor invitati de inalt rang.

Acest "tanar sic, cu o alura de cantaret rock", cum il descrie Express Magazine pentru ca mai apoi critica specializata sa il considere un Sallinger al nuvelisticii franceze, va fi spectator, impreuna cu dumneavoastra, la spectacolul „Celalalt", montat, dupa un text al sau, de Carmen Vestemeanu cu Monica Davidescu , Cristian Iacob si Octavian Strunila .

In sala vor fi prezenti distinsul ambasador al Frantei la Bucuresti, Excelenta Sa, domnul Henri Paul si regizoarea venita special de la Paris.

Dupa reprezentatie, autorul piesei, o binecunoscuta personalitate a culturii franceze contemporane, Florian Zeller va raspunde intrebarilor dumneavoastra pe tema Teatrul si contextul social – politic.

Teatrul Metropolis continua in acest fel programul de promovare a dramaturgiei contemporane initiat in anul 2007 odata cu venirea lui Rodrigo Garcia si continuat apoi cu vizita lui Matei Visniec.                                                                                                             

Avand in vedere numeroasele cereri pentru acest eveniment special, va rugam sa confirmati prezenta dumneavoastra pana luni 5 mai ora 14.00, la numarul de telefon 0720 499 802.

Biografie Florian Zeller

Florian Zeller (nascut in anul 1979 la Paris) este unul dintre cei mai importanti scriitori contemporani francezi, renume pe care l-a castigat in anul 2004, odata cu decernarea premiului Interallie pentru povestirea "Fascinatia raului".
   
Acuzat ca imprumuta prea mult din stilul lui Francois Sagan, si din neo-romantismul sau incarcat de deziluzii, Zeller ramane catalogat drept un autor "care promite" o dezvoltare literara plurivalenta, avand in vedere recenta publicare a celui de-al patrulea roman al sau.
   
Dar nici in acest domeniu nu scapa de sugestii comparative, presa mondena (la a carei dezvoltare a contribuit cu articole publicate in Paris Match si Vogue) s-a folosit de radacinile sale engleze pe care le-a cultivat de-a lungul copilariei in Britania si l-a asemuit din punct de vedere nuvelistic cu marele J.D.Salinger.    
   
In domeniul dramaturgiei, el ramane cunoscut in cercurile admiratorilor din Romania, pentru piesa "Celalalt", care nu intamplator numara atat de multe reprezentatii pe plan mondial. In anul 2007, primeste premiul Tanarului Teatru din partea Academiei Franceze pentru piesa "Si tu mourais", despre care TheatreContemporain.net indrazneste sa afirme ca "ii este foarte draga lui Harold Pinter".

Cat de draga le este maestrilor chiar nu prea conteaza, atata vreme cat "L'Autre" ii fascineaza chiar si pe traditionalistii francezi pentru felul placut in care aceasta renaste clasicul triunghi vaudevilesc al povestilor de dragoste.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea