Social

# modificare lege fumat #lege fumat #fumat

Se va fuma din nou in baruri. Legea se modifica!

In curand s-ar putea fuma din nou in spatiile publice. Decizia finala le apartine deputatilor.

Legea antifumat va fi modificata. La propunerea deputatului Daniel Fenechiu, senatorii au si aprobat doua amendamente care presupun modificarea definitiei de spatiu inchis, dar si permisiunea de a se fuma in spatii inchise.

Astfel, „spatiu inchis” va fi definit drept un spatiu cu pereti de jur imprejur si nu cu doi pereti laterali, cum e in prezent in lege. In plus, se va putea fuma in spatiile separate, complet izolate si inscriptionate special, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop.

 

„Cele doua amendamente repara niste erori din lege. Legea definea spatiul public inchis ca fiind acel spatiu care avea acoperis sau tavan si doi pereti. Practic, aceasta reglementare facea ca pe nicio terasa care avea doua laterale prevazute pentru a opri vantul si mutarea scrumului de pe o masa pe alta sa se poata fuma. Am venit cu o propunere impreuna cu cativa colegi, cu Rodica Tanase, cu Razvan Miron, in care am definit spatiul inchis cum este un spatiu inchis: incadrat de pereti de jur imprejur. Astfel, o terasa care are trei pereti si are un front liber nu mai este spatiu public inchis, asa cum este in toata Europa”, a declarat Fenechiu pentru Stirile B1 TV.

Cel de-al doilea amendament admis permite fumatul in spatii separate, complet izolate si special inscriptionate. Acest lucru inseamna ca, de exemplu, un restaurant poate avea o terasa exterioara, prevazuta cu trei pereti, in care sa se fumeze.

Modificarile adoptate vor ajunge si in plenului Senatului si apoi la Camera Deputatilor, care este for decizional.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea