Social

#se scumpesc gazele #scumpire gaze #gaze #anre

Se scumpesc gazele! Cat vor plati romanii de anul acesta

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) au anuntat ca pretul gazelor va creste incepand de la 1 iulie 2016. Astfel, romanii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru plata gazelor.

 

Astfel, pretul gazelor pentru consumatorii casnici va creste cu pana la 8 la suta, potrivit ANRE. Motivul majorarii preturilor este crestrea pretului gazelor din productia interna cu 10% precum si cresterea valorii stocului minim obligatoriu de gaze. La acestea se adauga si ajustarea tarifelor reglementate de distributie, furnizare, transport si inmagazinare.

"Se estimeaza ca preturile reglementate pentru clientii casnici vor inregistra o crestere in cursul anului 2016 de circa 7-8%, datorata in principal angajamentelor cu institutiile internationale, reflectate prin prevederile HG nr. 488/2015. Astfel, cresterea preturilor reglementate este influentata de cresterea pretului la productia interna, cu un procent de 10%, de la 1 iulie 2016, cresterea valorii stocului minim obligatoriu generata de cresterea pretului productiei interne (spre exemplu, in anul 2015 impactul stocului de gaze asupra cresterii pretului final reglementat a fost de 4,5%) si de ajustarea tarifelor reglementate aferente serviciilor de distributie, furnizare reglementata, transport si de inmagazinare", se arata intr-un raport al ANRE, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: alba24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea