Social

#scumpiri calatorii #stab #scumpiri bilete #1 august #metrorex #calatorii #scumpiri

Se scumpesc calatoriile cu STB si Metrorex! Cati bani trebuie sa scoti din buzunar de la 1 august

STB si Metrorex au anuntat scumpiri de la 1 august. Calatoriile vor fi mai scumpe, insa aceasta nu este singura schimbare. Iata ce alte modificari vor fi facute incepand cu luna august. 

 

Incepand cu 1 august, noi bilete si abonamente de transport vor fi disponibile pentru Metrorex si STB. In plus, vor exista biletele si abonamentele comune.

Cat vei plati de la 1 august pentru o calatorie cu STB sau Metrorex

Potrivit noilor tarife anuntate de Ministerul Transporturilor, un bilet comun STB/Metrorex va costa 5 lei, incepand cu 1 august.  Pentru suma de 5 lei, un calator va beneficia de o calatorie cu metroul si 90 de minute in transportul in comun terestru.

O calatorie STB se va majora de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achizitionate cu 25 lei). Si calatoriile de metrou se scumpesc de la 2,5 lei la 3 lei.

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB/Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Noutatea la abonamentele de 24 si 72 de ore este ca acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimina notiunea de abonament „de zi” care, cumparat la ora 18:00, de pilda, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Abonamente pentru companii

O alta nouatate sunt abonamentele pentru companii. Astfel, companiile care vor sa-si sutina angajatii pot achizitiona abonamente nominale de calatorie pentru acestia.

Astfel, vor exista abonamente de o luna, 6 luni si 12 luni. Preturile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre retele (140 de lei in comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei in comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei in comun STB / Metrorex).

 Ministerul transporturilor a precizat ca ultimele scumpiri ale biletelor STB au avut loc in 2008, iar ultimele scumpiri ale calatoriilor Metrorex au avut loc in 2014.

Sursa foto: atelieruldestiri.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea