Social

#campanie umanitara #ice bucket #galeti apa #galeti moloz #Ayman al Aloul #fasia gaza

Se schimba provocarea Ice Bucket! Vezi cine isi toarna in cap moloz in loc de galeti cu gheata

Gata cu moda provocarii de a-ti turna apa cu gheata in cap! Palestinienii din Fasia Gaza au recurs la o alta metoda pentru a atrage atentia lumii civilizate asupra dramelor traite in urma conflictului armat dintre Israel si Palestina: galeata cu moloz.
 

"Apa este prea pretioasa aici, iar gheata numai avem unde sa producem", a declarat intr-o inregistrare de cateva minute jurnalistul palestinian Ayman al Aloul, cel care a si fost "botezat" cu resturi luate din ruinile cladirilor bombardate.



Gestul jurnalistului a fost menit sa sensibilizeze opinia publica internationala fata de drama traita de populatia civila din regiune, prinsa la mijloc in conflictul dintre statul israelian si gruparea Hamas.

Conflictul din Fasia Gaza dureaza de 50 de zile, timp in care 2.100 de palestinieni, majoritatea civili si 69 de israeliani, dintre care 5 civili, si-au pierdut viata. Gestul lui al Aloul a fost inspirat de campania umanitara declansata in urma cu doua saptamani in Statele Unite ale Americii.

Sursa foto: metronews.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea