Social

# schimbare certificate verzi # certificate verzi

Se schimba certificatele verzi. Ce modificari vor aparea pe aceste documente

Certificatele digitale Covid vor suferi schimbari. Pe acestea vor aparea noi marcaje, dupa cum a anuntat Serviciul de Telecomunicatii Specialii STS. Aceste modificari au fost stabilite la nivel european, pentru a se face diferentierea intre dozele de vaccin administrate.

 

Noul cadru de reglementare european va asigura, in toate tarile europene, diferentierea intre documentele unice de vaccinare care atesta finalizarea seriei primare si certificatele verzi emise dupa administrarea dozei de rapel.

Conform noilor specificatii, acum certificatele de vaccinare anti-COVID-19 se marcheza astfel:

– 3/3 pentru o doza de rapel in urma unei serii primare de vaccinare cu doua doze;

– 2/1 pentru o doza de rapel in urma unei vaccinari cu doza unica;

Astfel, din 24 decembrie, pe certificatele digitale UE COVID-19 (emise in Romania pentru persoanele vaccinate cu o doza Johnson&Johnson) se schimba marcajul european pentru diferentierea dozelor suplimentare de rapel.

Persoanele  vaccinate cu Johnson&Johnson, care au facut doza de rapel („booster”), sunt sfatuiti sa isi genereze un nou certificat digital UE COVID-19 de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificate verde, la sectiunea „numarul dintr-o serie de vaccinari / doze si numarul total de doze din serie” va aparea 2/1.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea