Social

#restrictii stare de alerta #restrictii # prelungire stare de alerta #stare de alerta

Se prelungeste starea de alerta timp de o luna. Ce se intampla cu ceremoniile de 1 Decembrie

Starea de alerta se prelungeste cu inca 30 de zile. Astfel, pana pe 14 decembrie Romania se va afla in continuare in stare de alerta din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit anuntului facut de Raed Arafat.

 

Anuntul a fost facut in deschiderea sedintei de Guvern de joi seara. In cadrul sedintei Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a decis ca pe parcursul starii de alerta sa se pastreze aceleasi restrictii ca pana acum.

Pietele vor ramane in continuare inchise, masca va fi obligatorii in toate spatiile publice, implicit in spatiile publice deschise (pe strada, in parc, etc). De asemenea, se permit ceremoniile specifice Zilei Nationale, insa fara public.

Restrictiile care se mentin in toata tara sunt:

1. Masca, obligatorie in toata tara, inclusiv  in aer liber

2. Toate scoalile, cresele si gradinitele se inchid

3. Pietele raman inchise (cu exceptia celor deschise in aer liber)

4. Toate magazinele se inchid la 21:00

5. Circulatia pe timp de noapte (intre 23:00 si 5:00) ramane oprita. 

6. Orice petrecere este interzisa

7. Firmele sunt obligate sa treaca la regim de telemunca sau sa decaleze programul angajatilor (acolo unde telemunca nu este o optiune)

Ceremonii de Ziua Nationala a Romaniei, cu mari restrictii

”Se propune aprobarea organizarii ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Nationale a Romaniei in piata Arcului de Triumf din municipiul Bucuresti, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum si in municipiile resedinta de judet, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fara participarea publicului si cu respectarea urmatoarelor masuri:

a) purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, de catre toti participantii;

b) dezinfectarea obligatorie a mainilor, pentru toate persoanele care sosesc in spatiul delimitat in care se desfasoara ceremonia;

c) mentinerea distantei fizice de minimum 1 metru intre participanti si asigurarea unei suprafete de minimum 4 mp/persoana, acolo unde este posibil, precum si delimitarea prin semne vizibile a perimetrului;

d) aplicarea regulilor de igiena colectiva si individuala pentru prevenirea contaminarii si limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2;

e) efectuarea triajului observational si dezinfectarea obligatorie a mainilor, pentru toate persoanele care intra/sosesc in spatiul in care se desfasoara ceremonia;

f) duratei ceremoniei este de maximum o ora.", se arata in documentul guvernamental pe care-l poti citi, in intregime, aici!


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea