Social

Se pregatesc sanctiuni pentru angajatii din Sanatate care comit abateri in relatia cu presa

Salariatii din unitatile sanitare care savarsesc abateri disciplinare in relatiile cu mass-media ar putea primi sanctiuni cum ar fi retrogradarea din functie sau chiar desfacerea contractului de munca, potrivit unui proiect de regulament al Ministerului Sanatatii, aflat in dezbatere publica.

Printre sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul, in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara , se mai afla avertismentul scris, reducerea salariului de baza timp, de trei luni, cu pana 10 la suta si suspendarea contractului individual de munca pentru o perioada de maximum zece zile lucratoare .

Biroul de Relatii Publice are obligatia de a informa permanent reprezentantii presei asupra activitatii din unitatea sanitara, prin organizarea de conferinte sau declaratii de presa, emiterea de comincate de presa sau prin acordarea de interviuri.

Potrivit proiectului, unitatile sanitare sunt obligate sa organizeze conferinte de presa atunci cand au loc evenimente speciale , cum ar fi accidente rutiere , accidente de munca, suspiciuni de epidemii sau evenimente internationale care pot afecta populatia din Romania.

Accesul mass-media in unitatile sanitare este permis doar cu acordul conducerii institutiei, iar filmarea sau inregistrarea audio este interzisa in in locurile din spitale care presupun conditii speciale de igiena si de sterilizare, cum ar fi blocurile operatorii, unitatile de primiri urgente, saloanele de reanimare si cele de neonatologie.

Proiectul de regulament este supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sanatatii Publice, pana pe 17 iulie 2008.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea