Social

#anm #prognoza meteo #vremea #lapovita si ninsoare #lapovita

Se intorc ploile si lapovita!

In urmatoarele doua saptamani, vremea se incalzeste treptata, insa nu scapam de iarna: se intorc ploile, dar si lapovita, anunta ANM. 

In Banat, vremea se va incalzi treptat, de la 2 grade, la inceputul saptamanii, la 10 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, apoi, pana pe 7 februarie, temperaturile vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului.Va ploua slab spre sfarsitul primei saptamani si intre 1-5 februarie. 

In Crisana, media temperaturilor maxime va creste de la 1 grad, la inceputul saptamanii, la 9 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, apoi atat maximele, cat si minimele vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Local va ploua in general slab spre sfarsitul primei saptamani si din nou in intervalul 1-5 februarie.

In Transilvania, media temperaturilor maxime va creste de la -2 grade, la inceputul saptamanii, la 7 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa, incepand cu 1 februarie, se vor inregistra temperaturi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Vor fi precipitatii slabe, spre sfarsitul primei saptamani.

In Maramures, media temperaturilor maxime va creste de la -2 grade la 6 grade pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie, vremea se va raci, insa, dupa 1 februarie, temperaturile vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte va fi ridicata spre sfarsitul primei saptamani si temporar intre 1 si 7 februarie. Vor fi conditii de polei.

In Moldova, vremea se va incalzi treptat, cu temperaturi de la 0 grade la 9 grade pe 28 ianuarie. Pana pe 7 februarie se vor inregistra medii pozitive ale temperaturii aerului. Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte va fi ridicata spre sfarsitul primei saptamani si din nou in unele zile ale intervalului 1-5 februarie. Vor fi conditii de polei.

In Dobrogea, intre 29 ianuarie si 7 februarie, temperaturile vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Trecator vor fi fulguieli la inceputul intervalului. Local va ploua slab spre sfarsitul primei saptamani si din nou in unele zile ale intervalului 2-6 februarie.

In Muntenia, de astazi, 26 ianuarie, temperaturile urca pana la 8 grade pana pe 28 ianuarie. Intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa, incepand cu 1 februarie se vor inregistra, zilnic medii pozitive ale temperaturii aerului. Izolat vor fi precipitatii slabe, ninsori in nou in intervalul 3-5 februarie. Izolat se va semnala polei.

In Oltenia, chiar de astazi, 26 ianuarie, termometrele urca la 8 grade pana pe 28 si 29 ianuarie. Dupa o usoara racire, incepand cu 1 februarie se vor inregistra temperaturi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Izolat vor cadea precipitatii slabe, predominant ploi, cu o probabilitate mai mare de ap intre 2 si 6 februarie. Vor fi conditii de formare a poleiului.

La munte, vremea se va incalzi treptat, astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la -5 grade, la 4 grade pe 28 ianuarie. intre 29 ianuarie si 31 ianuarie se va produce o racire usoara, insa, incepand cu 1 februarie, temepraturile vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului. Vor cadea ninsori slabe in primele 2-3 zile, spre sfarsitul primei saptamani si din nou in unele zile ale intervalului 1-7 februarie.

Sursa foto: news.stv.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea