Social

#apa curenta #canalizare #romania #acces internet

Se intampla in Romania: Fara apa curenta si canalizare, dar cu acces la internet

Romania este tara in care, potrivit studiilor, internetul este mai accesibil decat apa potabila sau canalizarea. Ce putin 38,1% din locuintele din Romania au WC in curte, in timp ce media europeana este 2,7%, scrie Business Magazin. Oltenia este regiunea cu cea mai mare pondere a toaletelor din curte, de 55,4%, scrie mediafax.ro.

Potrivit unui alt studiu realizat de BRAT, accesul romanilor la utilitati este urmatorul: accesul la electricitate - 99%, accesul la conexiune la internet - 62%, in timp ce doar 45% dintre persoanele din mediul rural beneficiaza de conectarea la reteaua de apa curent sau canalizare.

Mai rau este faptul ca lipsa canalizarii sau a unui grup sanitar sau a retelei de apa nu se intampla doar in mediul rural. Zeci de familii din Oradea traiesc in astfel de conditii inumane. Mai mult, apa din fantani nu poate fi folosita in gospodarii. Acelasi lucru se intampla si in cartierul Stupini din Brasov, unde 6.000 de locuitori nu au acces la apa curenta.

Sursa foto: audiologydesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea