Social

#octavian jurma # inchidere scoli #Vlad Voiculescu #scoli inchise

Se inchid scolile in Bucuresti! Octavian Jurma: este “o chestiune de zile”. Vlad Voiculescu “de saptamana viitoare”

Scolile din Bucuresti ar putea reveni la orele online de saptamana viitoare. Cercetatorul Octavian Jurma sustine ca este o chestiune de cateva zile. In acelasi timp, Vlad Voiculescu, fostul ministru al sanatatii, sustine ca “nu mai departe de marti”, Capitala va depasi pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

 

Mai mult, cei doi acuza autoritatile, prin mesaje postate pe paginile personale de Facebook, despre “nealocari” de rezultate pozitive ale testelor efectuate saptamana trecuta de autoritati, in special in Capitala. Se pare ca la nivel national sunt peste 7.000 de cazuri nealocate.

Consecinta ar fi, potrivit si lui Jurma, si lui Voiculescu, trecerea de pragul de 6 la mie in saptamana care urmeaza si intrarea scolilor in regim online.

Octavian Jurma: “Bucuresti va ajunge la 6 la mie saptamana care vine.”

In Capitala incidenta a ajuns la 4,35 la mie, fata de 1,52 cat era la debutul anului scolar. Adica in doar doua saptamani. Cel mai probabil, cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare, incidenta va depasi 6 cazuri la mia de locuitori.

„Daca s-ar fi alocat saptamana asta cele 5.554 nealocate la cele 8.986 deja alocate in ultimele 14 zile, Bucuresti ar fi depasit incidenta de 6 la mie (ar fi fost 6,76 in formula standard). Bucuresti va trece deci de 6 la mie cu siguranta saptamana viitoare, chiar mai repede decat anticipam.

Mi se atrage atentia dintr-o sursa autorizata ca valorile zilnice s-ar putea sa fie totaluri, caz in care deviatia de incidenta este mult mai mica (0.5%) dar semnificativa in continuare. Sambata 25.09.2021 erau raportate 7.444 cazuri nealocate la nivel national. Asteptam explicatii oficiale de la DSP Bucuresti”, scrie cercetatorului Octavian Jurma.

“Bucuresti va ajunge la 6 la mie saptamana care vine. Insa cand va ajunge acolo poate sa varieze cu cateva zile in functie de felul in care se face alocarea cazurilor. Acestea nu sunt cazuri ascunse, sunt doar cazuri care nu se numara pana nu se inscriu in alt formular decat cel national”, a explicat acesta in comentarii.

Vlad Voiculescu: “Parintii trebuie sa stie”

Vlad Voiculescu, fostul ministru al sanatatii, a declarat, de asemenea, ca de saptamana viitoare cursurile se vor desfasura online in Bucuresti.

“In ciuda parangheliilor care sunt inca permise in Bucuresti, toate culminand cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, parintii de copii de scoala din Bucuresti #trebuiesastie ca sansele ca scoala sa treaca in online in saptamana care vine sunt de 100%. De fapt, daca procedura birocratica de alocare a testelor pozitive pentru Municipiul Bucuresti ar fi respectata si nu intarziata, incidenta pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marti.

Orice intarziere dupa ziua de marti nu va fi altceva decat fie un rezultat al neputintei institutionale, fie al unei comenzi politice. Ce este din nou groaznic de trist este ca in timp ce spitalele sunt pline, toate institutiile statului au fost din nou supuse politicului si au preferat sa evite orice masuri nepopulare inainte de congresul PNL, in detrimentul protejarii copiilor si a scolii.

Aveti grija de sanatatea voastra si a copiilor vostri, indiferent de ce masuri introduce sau amana din nou, in mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele – inclusiv cele pentru copii – sunt pline”, mai scrie Voiculescu pe contul sau de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea