Social

# medicamente diabet #medicamente boli cronice #se ieftinesc medicamentele #medicamente #boli

Se ieftinesc peste 1.000 de medicamente

Noul Catalog national al preturilor medicamentelor, care ar trebui sa intre in vigoare incepand cu luna iunie a acestui an, va avea preturile reduse cu pana la 20% la peste 1.000 de produse medicamentoase, a declarat Marius Savu, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale.

Catalogul va fi completat in acest an cu 40 de medicamente noi ce vor fi introduse pe lista celor compensate si gratuite. Pana la aparitia acestuia, ar putea fi publicat un catalog interimar, conform spuselor Oanei Grigore, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Conform Ordinului nr. 75/ 2009, care se va aplica in noul Catalog, pretul unui medicament nu trebuie sa-l depaseasca pe cel stabilit de catre Austria, Italia, Spania, Germania, Grecia, Lituania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Republica Ceha si Slovacia.

Astfel, medicamentul pentru tratarea hepatitei B va costa acum 1.595 lei in loc de 1.713, cele pentru anemie si boala cronica a rinichilor vor scadea de la 1.043 lei la 759, iar unul dintre medicamentele folosite in tratarea afectiunilor mintale va costa doar 177 de lei in loc de 342 de lei.

Scaderile de pret vor fi aplicate si pentru medicamentele care trateaza mai multe forme de cancer, printre care se numara cel pulmonar, cel de colon si cel pancreatic. Exista produse ale caror preturi vor fi reduse chiar si cu 20%, conform Casei Nationale de Asigurari de sanatate.

Foto:thompsoncc.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea