Social

#soferi #rovinieta #amenzi

Se dubleaza amenzile pentru rovinieta. Cati bani trebuie sa scoata din buzunar soferii

Amenzile pentru autovehiculele fara rovinieta se dubleaza, potrivit unui proiect initiat de Guvern care a fost adoptat luni de Senat.

 

“Motivul acestei initiative rezida in recunoasterea ca in ultimii sase ani a crescut exponential numarul de abateri in acest domeniu de activitate. Consideram ca o dublare a amenzilor sustine recunoasterea ca valoarea actuala a amenzilor nu este in masura sa descurajeze fenomenul contraventional, motiv pentru care propunem aceasta modificare. In consecinta, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii sustine proiectul de act normativ in forma aprobata de Guvern”, a explicat Gabor Sandor, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

La autoturisme, amenzile sunt cuprinse intre 275 si 550 de lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de noua locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) si maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) – intre 3.100 si 6.200 lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) cuantumul sanctiunilor contraventionale porneste de la 5.500 lei si ajunge la 11.000 lei.

Amenzile pentru vehiculele de transport marfa cu masa totala (MTMA) mai mica sau egala cu 3,5 tone sunt cuprinse intre 950 lei si 1.900 lei, cele cu MTMA mai mare de 3,5 tone si mai mica sau egala cu 7,5 tone intre 3.100 si 6.200 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea