Social

#ajutoare financiare #ajutoare de la stat #bani de la Stat #bani

Se dau bani de la stat! Cine sunt persoanele care vor primi cate 700 de lei. Decizia a fost deja luata

Guvernul Romaniei urmeaza sa aprobe in cadrul sedintei de astazi majorarea venitului minim de incluziune. Acesta reprezinta sprijinul financiar acordat de stat in scopul asigurarii nivelului de trai minimal, potrivit unui proiect de Orgonanta de Urgenta.

Guvernul a stabilit majorarea ajutoarelor sociale in felul urmator:

  • de la 260 lei/adult echivalent la 275 lei/adult echivalent in cazul componentei de ajutor de incluziune (actualul ajutor social);
  • de la 300 lei/adult echivalent la 400 lei/adult echivalent in cazul persoanelor varstnice;
  • de la 600 lei/adult echivalent la 700 lei/adult echivalent in cazul componentei de ajutor pentru familia cu copii (actuala alocatie pentru sustinerea familiei).

De asemenea, nivelul veniturilor din munca deductibile din venitul total al familiei se majoreaza de la maximum 400 lei la 500 lei.

Persoanele care se angajeaza pe o perioada de 24 de luni vor beneficia de prelungirea venitului minim de incluziune pentru o perioada de sase luni.

De ajutoarele enimerate anterior vor beneficia 332.766 de persoane, potrivit Guvernului Romaniei.

Si alocatiile copiilor cu dizabilitati s-au marit de la 950 de lei la 1.425 de lei pe luna.

“Copiii orfani si cei dati in grija statului de propriile familii au nevoie de tot sprijinul nostru. Am promis si ne tinem de cuvant! Din luna iulie, alocatia pentru plasament creste cu aproape 50%, iar sumele pentru cheltuielile personale ale copiilor din centrele rezidentiale se maresc de 5 ori! Ieri, a fost o zi importanta pentru mine si ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse. Au fost aprobate in sedinta Guvernului Romaniei majorari ale sumelor, neschimbate de opt ani, pentru copiii aflati in grija statului”, a anuntat Gabriela Firea, citata de capital.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea