Social

#buzunare #carne #bani #oua #lactate #scumpiri

Se anunta noi scumpiri! Cat vor scoate romanii din buzunare pentru carne, lactate si oua

Se anunta noi scumpiri la produsele des cumparate de romani, precum carne, lactate si oua.

Producatorii de lactate au fost anuntati de furnizori cu privire la scumpirea ambalajelor cu pana la 15%. Borcanele si recipientele din sticla s-au scumpit deja, mai ales ca cea mai mare partea  a a acestora era achizitionata din Ucraina, iar acum producatorii sau reorientat catre alti furnizori, iar preturile erau mai mari.

Sticlele si borcanele s-au dublat la pret. Daca producatorii plateau, anul trecut, 1 leu pentru un borcan de 750 ml, acum sunt nevoiti sa dea 2,5 lei pentru acelasi borcan. Anuntandu-se noi scumpiri, producatorii vor fi nevoiti sa achite si mai mult pentru aceste ambalaje, iar produsele vor ajunge sa se scumpeasca. Aceste scumpiri se adauga la scumpirile pe care romanii le resimt deja la achizitionarea acestor produse.

"In ultima perioada, inca primim semnale din partea producatorilor de materii prime ca ar exista din nou riscul sa inceapa sa avem niste comunicari de majorari de costuri ale materiilor prime", spune un producator de lapte, potrivit antena3.ro. 

Astfel, potrivit fermierilor, pretul pentru un litru de lapte ar putea ajunge la 3 lei, de la un leu, cat era anul trecut.

"Poate chiar s-a dublat pretul la ambalaje fata de ce era anul trecut si pretul la ambalaje influenteaza si el pretul de vanzare in magazin. 

De la 1 octombrie, v-am spus, cine poate sa vanda sub 3 lei o sa dea faliment, cine nu poate... Cine vinde peste 3 lei o sa reziste. Cine vinde sub 3 lei nu mai rezista", sustine un alt producator, pentru sursa citata.

Avand in vedere acest context, fermierii estimeaza majorari de 50% la carnea de porc, de 30% la produsele lactate si de 20% la oua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea