Social

Scut antiracheta colectiv SUA-Rusia-Europa-Japonia

Rusia a propus ieri, prin vocea ministrului sau de externe Serghei Lavrov ( foto ), crearea unui sistem colectiv de aparare antiracheta , care sa uneasca SUA, Europa, Rusia si Japonia. Lavrov a expus aceasta initiativa in cadrul intrevederii cu omologul sau nipon Masahiko Komura, specifica sursele citate.

"Am ajuns la o intelegere in vederea continuarii acestui dialog concret, profesionist, pentru a elucida orice problema care poate sa apara si a intari in scris acest acord", a declarat Lavrov, adaugand ca Moscova considera ca modalitatea optima de interceptare si neutralizare a amenintarilor cu rachete este crearea unui veritabil sistem colectiv antiracheta, in favoarea caruia s-a pronuntat anterior si presedintele rus in exercitiu, Vladimir Putin, un sistem care sa acopere SUA, Europa, Rusia si Japonia, precum si toate tarile interesate.

"Noi intelegem arhitectura acelui sistem american national de aparare globala antiracheta, la care in prezent se lucreaza", a mentionat seful diplomatiei de la Moscova, apreciind ca "este important ca in acest domeniu sa se discute sincer si cinstit." 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea