Social

#scumpire #energie #pret

Scumpirile de la 1 iulie au generat un razboi politic intre partide

Razboi politic din cauza scumpirii utilitatilor. In vreme ce social-democratii sustin ca gigacaloria s-a scumpit de la 1 iulie si cer Guvernului explicatii privind pretul energiei furnizate populatiei, liberal-democratii acuza partenerii de opozitie de Iresponsabilitate si lipsa de decenta.

Potrivit PD-L, fostul partid de guvernamant este la fel de vinovat de scumpirea energiei ca si actuala Putere. Dincolo de razboiul declaratiilor, aflam de la RADET ca Primaria Capitalei va decide saptamana aceasta cat de scumpa va fi caldura la iarna.

RADET confirma faptul ca Electrocentrale Bucuresti a cerut o majorare a tarifelor, dar spune ca Primaria Capitalei n-a luat inca o decizie.

Autoritatile locale sunt cele care stabilesc pretul gigacaloriei pentru populatie. Autoritatea Nationala de Regelementare in Domeniul Energiei stabileste doar preturile de referinta care sunt, de fapt, niste recomandari referitoare la cat ar trebui sa coste gigacaloria intr-o localitate sau alta.

Scumpirile aprobate la 1 iulie au generat si un razboi politic intre PSD, PNL si PD-L. Totul a pornit de la solictarea PSD ca Executivul sa explice de ce populatia e obligata sa plateasca cea mai scumpa energie.

Social-democratii n-au primit, deocamdata, o explicatie din partea Guvernului, dar s-au ales cu critici dure din partea colegilor de opozitie de la PD-L.

"PSD este amnezic, iar Iulian Iancu, fost secretar de stat in Guvernul social-democrat, are un tupeu fara precedent, iesit din comun, referindu-se la afirmatiile lui Iancu privind energia scumpa vanduta populatiei. Aceste contracte pe termen lung in domeniul gazelor si energiei au fost semnate de PSD, iar azi jelesc la drumul mare", a spus Emil Boc, presedintele PD-L.

In contrareplica, Iulian Iancu a declarat ca printre " baietii destepti " din energie, amintiti de Emil Boc, sunt si colegi de partid cu liderul democrat-liberal.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea