Social

#romania #scumpire #grau #paine

Scumpirea painii, iminenta din cauza pretului graului

Pretul painii ar putea creste cu "mult mai mult de 15%", spun reprezentantii patronatului din panificatie Rompan . Motivul ar fi scumpirea de doua ori si jumatate a graului.

"Painea ar trebui sa se scumpeasca cu mult mai mult decat 15%, avand in vedere pretul graului de acum, de 300 de euro pe tona, fata de iulie 2010, cand pretul era 120 de euro pe tona", a declarat pentru Gandul.info Aurel Popescu, presedintele patronatului de panificatie Rompan.

Chiar daca Romania a avut anul trecut o productie de grau suficienta pentru a evita importurile, calitatea acestuia nu il recomanda pentru folosirea in panificatie: "Romania a exportat doua milioane de tone de grau furajer, nu de panificatie". In acelasi timp, in tara noastra au fost importate 685.000 de tone de grau.

Reprezentantii Agrostar spun si ei ca painea se va scumpi in curand cu pana la 20%.

"Anul 2010 a fost unul foarte prost din punct de vedere al conditiilor meteo astfel ca productia de grau din Romania a avut de suferit. In plus, pe piata mondiala exista un deficit de grau, iar preturile au crescut", a declarat pentru Gandul.info Tudor Dorobantu, secretar general al Federatiei Agrostar. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea