Social

#sindicate #magazin #sarbatori #guvern

Scrisoare a sindicatelor catre Guvern: Magazinele sa fie inchise de 1 Decembrie, 1 ianuarie, de Paste si de Craciun

Sindicatele ii solicita premierului Victor Ponta, printr-o scrisoare deschisa, sa emita o hotarare de urgenta prin care sa impiedice deschiderea magazinelor de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, de 1 ianuarie si in prima zi de Paste si Craciun.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si Federatia Sindicatelor din Comert spun ca pana in 2010 companiile multinationale din comert au inchis magazinele trei zile pe an: 1 ianuarie, prima zi de Craciun si prima zi de Paste.

Sindicalistii au atras atentia ca in 2011, compania Real Hypermarket a incalcat "dreptul angajatilor la un Craciun in familie si a deschis magazinele in prima zi de Craciun" si ca intentiona sa procedeze la fel si in cazul zilei de 1 ianuarie.

"Ca urmare a unei campanii sindicale initiata de CNS 'Cartel Alfa', care a fost sustinuta international si de zeci de sindicate din comert de pe toate continentele, ONG-uri, reprezentanti ai Bisericii Catolice din mai multe tari, compania a decis sa renunte la deschiderea magazinelor in 1 ianuarie", se arata in scrisoare deschisa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea