Social

#educatie #elevi #studenti

Scolile se golesc in ritm alert, arata raportul privind situatia invatamantului

Scolile romanesti au din ce in ce mai putini elevi, iar rezultatele acestora sunt din ce in ce mai proaste, arata raportul privind situatia invatamantului, inaintat de guvern Parlamentului.

Sistemul educational din Romania se afla printre cele mai proaste din Europa, in ultimii ani inregistrand o involutie recunoscuta oficial, potrivit documentului citat de Gandul.

In invatamantul primar sunt inscrisi cu 20% mai putini elevi decat in anul 2002, in timp ce numarul elevilor din gimnaziu a scazut cu o treime. Situatia este aceeasi si in mediul universitar: in anul universitar 2009-2010 au fost inscrisi cu o suta de mii mai putini studenti ca in anul anterior.

Rata de participare la toate nivelurile de educatie inregistrata de Romania este de 56%, in timp ce media UE este de 63%.

Rata de parasire timpurie a sistemului educational in randul tinerilor este in crestere, cu date ingrijoratoare: 16% dintre tineri nu isi completeaza studiile gimnaziale.

Nici rezultatele invatamantului romanesc nu pot concura cu alte tari europene: peste 75% dintre elevii romani sunt sub pragul alfabetizarii stiintifice, iar 56% dintre scolarii romani se afla la un nivel critic in privinta lecturii.

Rata de succes la examenul de bacalaureat a ajuns la un minim de sub 35%, lucru atribuit de ministrul Educatiei pe seama controalelor mai bune. "Se datoreaza cel mai probabil masurilor de control si de evitare a fraudelor implementate cu fermitate la nivelul acestui an scolar", a spus Daniel Funeriu , citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea