Social

#pandemie #gripa porcina #scoala

Scolile ar putea fi inchise de gripa porcina

Virusul A/H1N1 infecteaza din ce in ce mai multi romani. De la doar 107 cazuri la sfarsitul lunii iulie, numarul celor loviti de gripa a ajuns la 253 la jumatate lunii august.

In toamna, odata cu deschiderea scolilor, numarul imbolnavirilor ar putea exploda. Varful imbolnavirilor ar sosi insa abia in februarie-aprilie 2010 conform specialistilor in epidemologie.

"Dupa jumatatea lunii septembrie, cand se vor deschide scolile, vom avea, probabil, un cumul de cazuri, dat fiind faptul ca un copil bolnav ar putea sa imbolnaveasca o clasa intreaga. Dar avem o retea de supraveghere foarte bine pusa la punct si speram sa nu scapam lucrurile de sub control", a spus dr. Geza Molnar, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Romania Libera.

Cei mai multi copii bolnavi au raspandit virusul la intoarcerea din tabere din strainatate. Numarul bolnavilor va continua sa creasca odata cu intoarecerea romanilor din concedii .

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac , a anuntat ca daca incidenta cazurilor de gripa porcina va depasi 1 la suta de mii de locuitori (in prezent incidenta este de 0,8), vor fi luate masuri speciale de prevenire a raspandirii virusului. Acestea ar putea include si inchiderea scolilor.

Uniunea Europeanaa recomanda analiza situatiei individuale in scoli inainte de inchiderea lor, dar Marea Britanie a luat deja o masura la nivel national. Elevii britanici vor incepe abia la sfarsitul lunii septembrie anul scolar, iar autoritatile din Franta iau in considerare masuri similare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea