Social

Scoala se inchide saptamana viitoare

Profesorii au decis sa opreasca lucrul saptamana viitoare dupa mai multe actiuni de protest fara nici un rezultat. Ei considera ca bugetul educatiei este in continuare prea mic, sub 4% din PIB, desi liderii Aliantei PNL-PD au anuntat luni ca acesta va creste la 4,3%, urmand a fi suplimentat cu 1.800 de miliarde de lei. Cadrele didactice afiliate la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au hotarat ieri luarea unei masuri extreme, si anume sa opreasca lucrul de la 7 noiembrie, pentru a determina autoritatile statului sa aiba o reactie si sa aloce educatiei 6% din PIB, dupa cum a declarat ieri Aurel Cornea, presedintele FSLI.

UNITATE. Federatia Educatiei Nationale (FEN) a anuntat deja ca intentioneaza sa opreasca lucrul de la 8 noiembrie , cand incep discutiile in plenul Parlamentului pe marginea proiectului de buget pe 2006. Marius Nistor , presedintele executiv al Federatiei Sindicatelor Independente "Spiru Haret", a declarat ca organizatia sa va intra in greva generala, urmand sa decida in scurt timp daca protestul va incepe la 7 sau la 8 noiembrie. De asemenea, universitarii au ales sa se alature colegilor lor din preuniversitar. Federatia " Alma Mater " a anuntat ca va intra in greva generala saptamana viitoare.

ANUNTUL AUTORITATILOR. Cat priveste anuntul de luni seara privind majorarea bugetului pentru educatie, liderul FSLI afirma ca acesta reprezinta o "inducere in eroare a opiniei publice", fiind bazat pe un calcul gresit. "Cei 1.800 de miliarde de lei vechi alocati in plus reprezinta o crestere de 0,06%, cat timp 1% din PIB inseamna 32.000 de miliarde de lei. Astfel, bugetul educatiei creste de la 3,78% la 3,84% din PIB, si nu la peste 4%, cum s-a anuntat", a declarat Aurel Cornea.

REVENDICARI . FSLI, FSI "Spiru Haret" si FNS "Alma Mater" solicita alocarea a 6% din PIB pentru invatamant in 2006, salarii duble de la 1 ianuarie 2007, mentinerea titularizarii in invatamant, acordarea de tichete de masa si a unui fond pentru carte de specialitate si acces la Internet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea