Social

Scoala romaneasca face ce vor muschii lui Iri

"Eforturile" dascalilor liceelor din Bacau si Snagov de a trece de focul examenelor de bacalaureat pe Monica Gabor, iubita lui Irinel Columbeanu, pun sub semnul intrebarii credibilitatea institutiei scolii si starnesc dezaprobarea mai multor colegi de breasla.

Atitudinea excentricului cuplu Monica Gabor -Irinel Columbeanu fata de scoala, pe de o parte, si lipsa reactiei autoritatilor din sistem, pe de alta parte, aduc un grav prejudiciu imaginii scolii si zdruncina iremediabil moralitatea tinerei generatii, considera Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei.

EGALI IN FATA REGULAMENTULUI

"Exista un regulament de functionare, spune Ecaterina Andronescu, elevii sunt egali in fata acestui regulament si nu exista reguli speciale pentru cineva sau altcineva. Elevul este la varsta in care isi cauta modelul. Acesta este un model pentru generatia noastra tanara?!

Eu indraznesc sa spun ca am avut alte modele si nu cred ca un asemenea exemplu face bine majoritatii generatiei din care face parte", si-a argumentat punctul de vedere fostul ministru, adaugand ca se va folosi de calitatea de membru in Comisia pentru invatamant din Camerea Deputatilor si-i va cere ministerului "sa puna scoala in ordinea ei fireasca".

PRUTEANU ACUZA SCOALA

Mult mai vehement, profesorul George Pruteanu a declarat ca purtarea Monicai "nu este decat inca o lopata de laturi peste imaginea scolii si asa foarte zdrentuita si alterata de lipsa de autoritate intelectuala si morala a scolii".

"E o slabiciune intolerabila a autoritatilor scolare si a ministerului. Vorbim de motivatii fanteziste, stim ca exista asemenea lucruri la scara mai inalta, e o coruptie purulenta, dar modelul de succes oferit de un asemenea spectacol, respectiv largiti-va decolteul si aratati-va nurii doar-doar pica vreun miliardar, e jalnic pentru tanara generatie!

Scoala tolereaza cu o blandete condamnabila acest fenomen. Problema e la conducerea scolii, apoi la conducerea conducerii scolii, adica Inspectoratul Scolar al Judetului si apoi la minister", a puncatat acesta.

MINISTERUL SE COMPLACE

Lavinia Sandru , parlamentarul PIN, al carei demers a determinat CNA sa mute ora de difuzare a show-ului TV "No comment by Monica Gabor" dupa 22.00, condamna indiferenta ministerului.

"Nu inteleg ce face Ministerul Educatiei. Ar trebui sa ia masuri. Este firesc sa adopte o pozitie fata de cazul Monica Gabor. Daca nu face acest lucru, inseamna ca se complace in situatie si ajungem sa promovam pseudo-valori".

MEC SE SPALA PE MAINI

Mircea Muresan, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei ne-a declarat: "Nu ne putem implica in viata personala a elevilor." Muresan ne-a explicat ca atat timp cat eleva respecta regulamentul intern al scolii, ministerul nu intervine. In ceea ce priveste motivarea absentelor, Muresan spune:

"E de datoria scolii sa verifice motivatiile elevilor. Eu nu va pot spune daca eleva avea scutiri medicale exact pentru zilele in care a fost filmata la cumparaturi la Paris", a declarat purtatorul de cuvant.

BUCUROSI CA AU SCAPAT DE MONICA

Daca transferul Monicai Gabor la liceul din Snagov a fost primit cu mare bucurie de fostii colegi ai iubitei lui Columbeanu, actualii colegi de generatie ai modelului sunt ingroziti de faptul ca la examenul de bacalaureat, din cauza Monicai, vor fi supervizati de o comisie speciala de la Bucuresti.

"Speram ca daca ea nu mai este, ne vor lasa in pace. Am scapat de emotii suplimentare, nu mai este lumea cu ochii pe noi", ne-a spus un fost coleg de-al Monicai Gabor de la Colegiul "Henri Coanda" din Bacau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea