Social

Scoala bataii

"Prinde-o! Tine-o! Frige-o! Taie-i parul! Toarna-i suc! Bate-o!" Cam astea or fi fost comenzile comandoului liceenelor pus  pe bagat mintile-n capul gimnazistei de 12 ani, care a incercat sa-i fure junele prim uneia dintre surori.

Cum smoala a fost inlocuita cu suc, au lipsit doar fulgii, ca sa fi avut o adevarata executie in stil Ev Mediu . Paradoxal este ca infierbantatele fecioare din Drumul Taberei seamana mai degraba cu micutele bestii din "Simsala grimm" – film violent de desene animate – decat cu vrajitoarele. Pana la urma, nimic mai firesc cand, din ceasul in care-au facut ochi si pana acum, copilele au avut contact mai mult cu televizorul, decat cu realitatea.


Scenele de violenta, unele, precum cel din apropierea Scolii 156 din Bucuresti, terifiante prin cinismul si irationalitatea lor, au devenit la fel de frecvente ca bautul apei. Se bat pe capete elevii intre ei, elevii cu profesorii, profesorii cu elevii.


 Ai zice ca scoala a devenit ringul Campionatului mondial de box, categoria Educatie . Nimeni nu pare a se sinchisi insa, cu adevarat, ca aceasta generatie de elevi creste precum buruiana in loc gras, in timp ce profesorimea se afla in transa, hipnotizata de propriul dezinteres .

 

Continuarea in Gandul

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea