Social

#reguli circulare transport in comun #reguli circulare # masuri de relaxare #15 mai # transport in comun

Schimbari radicale privind transportul in comun! Trasee speciale pentru varstnici

Starea de urgenta se va incheia de pe 15 mai, cand Romania va intra in stare de alerta. Acest lucru inseamna ca romanii vor putea circula in localitate, insa nu si in afara ei, fara a completa o declaratie pe proprie raspundere.

In Capitala toate mijloacele de transport in comun isi vor relua cursul normal. Atat vehiculele cat si statiile vor fi dezinfectate in fiecare noapte, conform unui plan bine pus la punct de autoritati.

Pasagerii vor fi obligati sa poarte masti de protectie, dar si ochelari de vedere sau de soare.

In plus, accesul in mijloacele de transport in comun va fi limitat. Se va urca doar pe usa din fata, iar pe restul usilor se vor fi folosite doar pentru coborare. Mijloacele de transort in comun nu vor mai permite oamenilor sa urce pana la refuz. Se vor ocupa doar locurile de pe scaune, si un rand in picioare, astfel incat sa se respecte distantarea pe o raza de 1,5 metri.

In schimb, in Iasi, oamenii sunt obligati sa poarte masca si manusi cand urca in autobuz. Cei care nu au nu aceste echipamente nu sunt lasati sa urce in mijloacele de transport in comun. Mai mult, oficialii sustin ca doresc sa masoare temperatura calatorilor. In plus, primarul Mihai Chirica a declarat pentru stirileprotv.ro ca pensionarii vor beneficia de mijloace de transport in comun separate, pe toata perioada zilei.

In Timisoara controlorii si soferii vor fi cei care se vor asigura ca regulile sunt respectate de pasageri. Aici toate mijloacele de transport sunt dotate cu dozatoare cu dezinfectant si sunt igienizare in fiecare noapte atat cu cloramina cat si cu lampi dezinfectante cu ultraviolete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea