Social

#covid #schimbari #romania #spital

Schimbari in spitalele din Romania. Covid-19, tratat ca o simpla gripa

Ridicarea starii de alerta si a restrictiilor aduce schimbari si in unitatile sanitare din Romania. Cele mai multe dintre acestea vor trata pacientii cu Covid-19 la fel cum o fac in cazul celor cu gripa sau a altor infectii respiratorii.

 

Spitalele cresc deja numarul paturilor pentru pacientii cu alte patologii. In plus, regulile impuse in pandemie vor fi eliminate. Masca de protectie si triajul pacientilor nu mai sunt obligatorii, insa raman recomandate. Astfel, unitatile vor avea in continuare zone in care vor fi tratati cei care sunt pozitivi sau se pozitiveaza in timpul internarii.

”E clar ca se va merge pe un circuit dublu, in Institutul Matei Bals, va fi circuit COVID atata timp cat va exista infectia cu SARS-CoV-2”, a declarat dr. Adrian Marinescu.

O veste buna vine pentru pacienti si apartinatorii acestora, care pot, din nou, sa efectueze vizite in spital, dupa doi ani in care acestea nu au putut fi facute. 

”Apartinatorul va putea sa vina sa ii aduca diferite lucruri necesare pacientului sau sa viziteze ruda, dupa un anumit protocol, cu vizita medicului curant intr-un interval de timp foarte bine stabilit”, a spus Mihai Dragutescu, director medical la Spitalul Colentina.

FOTO: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea