Social

Scenariul lui Stolojan: Parlamentare in 2009

Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu ( foto ) ar putea amina alegerile parlamentare din toamna acestui an pentru primavara lui 2009. Scenariul a fost avansat ieri de prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, care crede ca in acest fel premierul mizeaza pe obtinerea unui scor electoral mai bun pentru PNL. 

“Tariceanu, care ne-a facut sa ajungem ultimii in Parlamentul European din cauza intirzierii cu care au fost organizate alegerile europarlamentare, ar putea sa amine si alegerile pentru Parlamentul Romaniei pentru primavara anului viitor”, a declarat Stolojan la Baia Mare, citat de Mediafax. Liderul PD-L nu evoca insa pentru prima data posibilitatea aminarii alegerilor parlamentare, aceasta fiind discutata in urma cu citeva luni in interiorul PNL si al PSD. Presa a relatat ca cele doua formatiuni au negociat o astfel de solutie, insa nici liberalii, nici pesedistii nu au recunoscut oficial acest lucru.

Totusi, vicepresedintele social-democratilor, Ilie Sarbu , declara public la finele anului trecut ca PSD are doua alternative: ori sa intre la guvernare alaturi de PNL, caz in care se vor face alegeri parlamentare in 2009, ori sa declanseze anticipate, care sa fie organizate o data cu localele. Aceasta ultima varianta a fost prezentata de altfel si de Tariceanu, in februarie anul acesta, dar nu a fost realizata.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea