Social

#bucuresti #inundatie #lacul morii #dig

Scenariu sumbru: Lacul Morii ar putea inunda Bucurestiul pana la Autostrada Soarelui

In "Conceptul strategic Bucuresti 2035", document asumat de Primaria Capitalei, digul Lacul Morii este privit ca un factor de risc major. Daca lacul s-ar devarsa, ar inunda aproape intreg Bucurestiul.

"Daca numai se crapa atunci poti sa dai drumul la apa in timp util ca sa nu se rupa de tot. Exista debuseuri si pentru Dambovita, exista si pentru salba de lacuri, dar asta nu inseamna ca stai si dormi ca sa ajungi in situatiile astea pe care nu si le doreste nimeni", declara primarul general Sorin Oprescu, in urma cu un an.

Scenariile cele mai sumbre nu s-ar opri insa la modul in care apele ar afecta orasul, acestea favorizat si aparitia de epidemii.

"Acolo sunt si diguri facute din pamant, iar rozatoarele le slabesc facandu-si galerii prin el. Apa se poate infiltra apoi, slabind rezistenta", a explicat Sorin Gabrea , fost arhitect -sef al Capitalei, citat de B365.ro.

Vechimea si subdimensionarea retelei de canalizare si "dezvoltarea exploziva a zonelor impermeabilizate" ar contribui la raspandirea apei pana la Autostrada Soarelui , in cazul in care digul ar ceda complet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea