Social

#reluare scoala #Monica Anisie #ministrul educatiei

Scenariu pentru reluarea scolii in toamna. Monica Anisie: Unii elevi in clasa, altii online

Unii elevi in clasa, altii online. Asa s-ar putea relua scoala in luna septembrie, in contextul pandemiei de coronavirus. Este anuntul facut de ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Aceasta sustine ca situatia actuala nu permite ca toti elevii sa fie adusi in clase si vor fi luate in calcul toate scenariile, inclusiv cel al invatamantului desfasurat exclusiv in online.

"Am analizat modalitațile in care am putea redeschide unitațile de invatamant incepand cu 2020-2021. Toate scenariile pe care le avem tin cont de recomandarile Ministerului Sanatatii. Cel mai bun scenariu va fi acela in care elevii, unii vor fi la școala și alții vor urmari cursurile in sistem online, urmand sa faca rocada in funcție de situatia epidemiologica.

Unul dintre scenarii era sa incepem normal, dar nu e cazul de situație normala - sau daca va fi din ce in ce mai rau mai rau, sa continuam invatarea online, a declarat Monica Anisie pentru Digi24.

Elevii care stiu sa foloseasca tableta vor fi ghidati de profesori

Ministrul a precizat ca se vor realiza cursuri de formare in aceasta perioada pentru profesori pentru a imbunatati ceea ce s-a facut in ultima parte a semestrului doi din anul scolar incheiat in iunie.

"Ministerul Educației a dat banii pentru achizitia de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja initiata procedura, termenul impus este 10 septembrie, " a adaugat Monica Anisie.

Aceasta a mai spus ca elevii care nu stiu sa foloseasca tableta vor fi ghidat si invatati de cadrul didactic.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea