Social

#udrea #pd-l #bruxelles

Scandalul Elena Udrea ajunge la Bruxelles

Contestatarii de la PD-L Constanta se duc pana la Bruxelles sa o parasca pe Elena Udrea la PPE. Boc este amenintat cu tribunalul daca nu accepta protestul la adresa lui Udrea.
 
Dupa ce sambata au organizat o sedinta in care au decis ca hotararile luate de Elena Udrea la PD-L Constanta sunt nestatutare, membrii PD-L Constanta exclusi din partid i-au trimis ieri, in numele a peste 300 de democrat-liberali, o scrisoare lui Emil Boc, in care ii acuza pe Elena Udrea, Valeriu Stoica, Dorel Onaca si pe Ion Popescu ca au partea lor de vina pentru pierderea alegerilor locale in judet. In acelasi timp, ei se intreaba retoric daca Udrea, Popescu si ceilalti nu ar trebui trasi la raspundere pentru rezultatele slabe din alegerile locale de la Constanta.

Contestatarii acuza lipsa de democratie din PD-L si faptul ca in fruntea filialei au fost numite persoane nelegitime, inscrise de cateva luni in PD-L, care au trecut pe la mai multe partide si care isi permit sa instaureze „ dictatura “. 

Ei au anuntat posibilitatea de a se adresa instantei, daca deciziile luate in CCL nu vor fi validate. Madalina Popa, care a fost aleasa consilier local PD-L si ulterior exclusa din partid, a declarat ca „Elena Udrea si-a depasit mandatul. Ea trebuia sa dizolve biroul de conducere si sa ia informatii din teritoriu. A venit insa si a facut numirile si excluderile. Acestea au fost supuse votului intr-un birou dizolvat“.

Elena Udrea si Valeriu Stoica au coordonat activitatea filialei. I-a intrebat cineva despre esecul lor sau s-a discutat situatia lor? Trebuiau sa ne adune, sa ne prezinte situatia, sa ne dea posibilitatea de a discuta si de a discerne“, a declarat si Mioara Safciuc, membru fondator PD-L, in prezent exclusa din partid.

Pedelistii au mai cerut prezenta presedintelui Emil Boc la Constanta pentru a se interesa personal de situatia din filiala. Mihai Bobe, fostul presedinte al Organizatiei de Tineret PD-L de la Constanta, si el exclus din partid la ordinul Elenei Udrea, a declarat, pentru Cotidianul, ca el personal se va duce la Bruxelles pentru a depune la PPE petitia impotriva Elenei Udrea. Totodata, Bobe ii acuza pe Udrea si Popescu de „politie politica“.

„Sambata, la sedinta CCL, cei 300 de oameni din sala au fost filmati si fotografiati, pentru ca sa fie identificati si apoi dati afara din partid. Ion Popescu ne-a si transmis de altfel ca are casetele cu noi si ca cei care vor fi identificati vor fi exclusi din PD-L“, a spus fostul sef al OT PD-L .

De altfel, surse din cadrul PD-L Constanta sustin ca toti membrii de partid care au participat la sedinta de sambata organizata de contestatari au fost amenintati chiar ca isi vor pierde locurile de munca. „Toate cadrele didactice care au venit la sedinta au fost sunate si avertizate ca vor fi date afara de la serviciu. La fel s-a intamplat cu lucratorii din port“, sustin sursele citate.

Elena Udrea a refuzat sa stea de vorba cu reporterii Cotidianul.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea