Social

#ips teodosie #bor #scandal #reclama

Scandal la BOR dupa ce IPS Teodosie a aparut intr-o reclama publicitara VIDEO

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) este in centrul unui nou scandal. Asta dupa ce Inalt Prea Sfintitul (IPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a aparut intr-o reclama publicitara. Acesta promoveaza, prin intermediul reclamei, un restaurant pentru parastase.

“Sunt diverse restaurante unde se fac si pomeni si alte evenimente. Aceasta este consacrata exclusiv pentru pomeni. Este mare lucru sa ai unde sa faci pomana in tihna”, spune ISP Teodosie in cadrul reclamei.  Iar in imaginile din video se vede clar ca momentul a fost unul regizat. 

IPS Teodosie, o imagine controversata

Arhiepiscopul Tomisului a atras atentia de multe ori asupra sa, prin nerespectarea regulilor, mai ales in ultima vreme, in contextul pandemiei de coronavirus. 

Acesta a fost avertizat in repetate randuri asupra faptului ca nu poarta masca in timpul slujbelor, dar si ca le permite credinciosilor sa intre in biserica fara sa respecte regulile de siguranta.

Mai mult, IPS Teodosie a fost surprins in perioada de foc a pandemiei impartasind credinciosii (copii si adulti), desi BOR interzisese aceasta actiune. 

Reactia BOR nu a intarziat sa apara

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tanasescu, a declarat pentru News.ro ca in acest caz nu se poate vorbi de o reclama.

"Nu putem vorbi de reclama, nu vorbim de un loc comun, ci de un loc unde se vor savarsi doar slujbele bisericesti. Inalt Prea Sfintitul a fost acolo, a binecuvantat salonul respectiv si apoi a spus un cuvant pentru cei care urmaresc materialul respectiv. Dar nu este o reclama in sensul ca nu are un contract de publicitate. Patronul respectiv respectiv a pus localul respectiv la dispozitie pentru cei care doresc sa faca parastase. Sunt situatii in care omul nu are posibilitatea sa faca parastasul acasa sau la un restaurant. Are un spatiu pus la dispozitie exclusiv pentru acest lucru", a afirmat preotul Eugen Tanasescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea