Social

Scandal intre Aliatii cu fustite - Doamna liberala desfiinteaza doamna ministru democrata

La numai o zi de la instalarea in fotoliul de ministru al integrarii a Ancai Boagiu, aceasta se vede atacata, si nu asa cum ne-am astepta si ar fi normal, din partea opozitiei, ci chiar de colega sa de Alianta, senatorul PNL de Cluj, Norica Nicolai. Parlamentarul liberal considera ca numirea Ancai Boagiu in functia de ministru al Integrarii Europene nu va rezolva problemele Romaniei pe acest domeniu, sugerand astfel ineficienta colegei din PD, transmite Mediafax.

"Nu o sa se schimbe nimic prin numirea Ancai Boagiu", a mentionat Nicolai adaugand ca, oricum, "nu avem strategie, nu stim cum va arata tara noastra in 2007, pentru ca avem o maniera proprie de astepta mereu ceva de la Inalta Poarta. Au fost turcii, apoi rusii, iar acum suntem un popor de asistati, pentru ca singurul lucru care ne intereseaza este sa avem o relatie statistica cu Bruxelles. Nu avem tinte, iar demersul nostru politic si birocratic nu este in stare sa genereze proiecte".

Dar, Anca Boagiu nu s-a lasat intimidata si si-a inceput prima zi de munca in calitate de ministru, in forta. Astfel, in multitudinea de sedinte si intalniri oficiale, demnitarul democrat si-a prezentat curajoasele prioritati pe termen scurt, care, uimitor reprezinta fix demersurile necesare, deja stabilite, pentru integrarea Romaniei in UE, la 1 ianuarie 2007: efectuarea demersurilor pentru ca Raportul de monitorizare al Comisiei Europene, din aceasta toamna, sa fie unul pozitiv; asigurarea eficientei observatorilor romani in institutiile comunitare; intensificarea comunicarii cu cetatenii, astfel incat fiecare roman sa inteleaga beneficiile si costurile integrarii; intensificarea actiunilor de lobby extern; cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare.

Fostul negociator al Romaniei cu UE, Vasile Puscas (PSD), critica si el schimbarile de la conducerea MIE. Acesta considera ca perindarea a trei nume de ministeriabili in aproape noua luni la MIE demonstreaza "capacitatea politica deficitara a actualei coalitii aflate la guvernare de a gestiona un subiect atat de important precum aderarea".

"In loc sa realizeze o coalizare a energiilor nationale in vederea transpunerii in realitate a programelor pregatirii pentru aderare, Guvernul a preferat sa-si asume o conduita demagogica si politicianista prin care intentiona sa ascunda urmarirea cu preponderenta a unor interese clientelare", a apreciat Puscas. In opinia acestuia, rezultatul politicii actualei coalitii este punerea sub semnul intrebarii a capacitatii Romaniei de a deveni membru al UE in 2007, incapacitatea absorbtiei fondurilor europene, eliminarea Romaniei din strategia infrastructurii rutiere europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea