Social

#marea neagra # scaldat in marea neagra # scaldatul interzis

Scaldatul este interzis in Marea Neagra. Afla de ce!

Turistii care se afla in acasta perioada pe litoralul Marii Negre au interdictie de a intra in mare, de trei zile, din cauza valurilor mari si curentilor puternici.

Salvamarii au arborat inca de duminica steagul rosu, ceea ce inseamna ca scaldatul este interzis. Sute de salvamari patruleaza pe plaje pentru a-i impiedica pe oameni sa intre in apa.

"Incercam sa tinem turistii pe mal, sa nu-i lasam sa intre in apa. Le explicam ca este steagul rosu arborat, ceea ce inseamna ca scaldatul in apele marii este interzis. In general reusim sa ii convingem, insa unii dintre ei nu respecta aceste reguli, desi pericolul de inec este foarte mare in aceste zile cu vant puternic si valuri foarte mari", a declarat Gabriel Culea, coordonatorul salvamarilor din nordul litoralului.

"In cazul in care unii turisti incalca avertismentele salvamarilor, mai intai insistam cat putem de mult, iar in momente mai delicate cerem sprijinul Jandarmeriei si Politiei, iar atunci oamenii inteleg si ies din apa", a adaugat Culea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea