Social

#canicula RATB #aer conditionat RATB #calatorii ratb #ratb

Sauna pana la lesin in mijloace de transport in comun! Cate vehicule au aer conditionat

Bucurestenii care vor merge zilele acestea cu mijloacele de transport in comun vor trece printr-un adevarat test de supravietuire, caci doar un vehicul din trei prezente pe strazi in orele caniculare are aer conditionat!

La solicitarea Ziare.com, RATB a anuntat ca exista 512 autobuze dotate cu aer conditionat si doar 3 tramvaie, nu si vreun troleibuz, din parcul de inventar (total - n.red.) de 1.783 de vehicule (1.000 autobuze, 486 tramvaie si 297 troleibuze). In restul autobuzelor se asigura “aer conditionat doar in cabina conducatorului auto”.

Insa, dintre acele 512 autobuze, doar 420 sunt functionale in prezent, potrivit sursei citate.
RATB precizeaza ca, in prezent, in traseu exista 1.182 de vehicule, acesta fiind numarul pentru perioada de vara, cand fluxul de calatori este redus. In ce priveste numarul de vehicule la ora de varf pe perioada verii, acesta este de 1.177.

Astfel, exista cel mult 423 de vehicule dotate cu AC pe traseu, la o ora de varf, ceea ce inseamna aproximativ 36%, deci doar un vehicul din trei prezente pe strazi in orele caniculare are aer conditionat.

Sursa foto: b365.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea