Social

#sarbi #kosovo #politie

Sarbii din Kosovo au revenit in Politie

Politistii sarbi din Kosovo au revenit la posturile lor la 16 luni dupa ce au parasit fortele de ordine la proclamarea independentei regiunii.

Sarbii care si-au abandonat posturile in Politie au primit in continuare salariu pe timpul absentei. Autoritatile au fixat termenul-limita pentru revenirea lor 30 iunie 2009 si doar cativa nu s-au intors in fortele de ordine inca.

"Pana in prezent, 307 politisti s-au intors la posturile lor, adica au ramas numai 18 care nu sunt prezenti sau nu au raspuns inca termenului-limita stabilit", a declarat sefa serviciului de resurse umane din politia kosovara, Riza Shillova, citata de Cotidianul.

Politistii sarbi vor lucra "in special in serviciul comunitatii", a adaugat Shillova. Consilierul ministrului de interne, Fisnik Rexhepi, a explicat ca cei 18 pot relua activitatea in zilele urmatoare.

Decizia sarbilor a fost laudata de Misiunea de Politie si Justitie a Uniunii Europene in Kosovo, care apreciaza "profesionalismul politistilor sarbi care au ramas la posturile lor, dar si vointa lor de a mentine pacea si de a apara legea, in pofida presiunilor politice".

Kosovo a fost recunoscuta ca regiune independenta de 60 de tari, printre care 25 din cei 27 de membri ai Uniunea Europene. Serbia sustine in continuare ca este vorba despre un conflict intern si Kosovo e doar o provincie.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea