Social

#sarbatoare #marian #sarbatoare Sfanta Maria #pelerinaj marian #adormirea maicii domnului

Sarbatoare mare! Peste 2,2 milioane de romani isi serbeaza onomastica

Peste 2,2 milioane de romani isi serbeaza onomastica de sarbatoarea Sfintei Maria. Dintre sarbatoriti, aproximativ 1,8 milioane sunt femei, informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

Dintre acestea, aproape 1,4 milioane poarta numele de Maria, alte 274.000 se numesc Mariana, iar aproape 25.000, Marina. Marioara, Marinele, Mioara si Marilena sunt alte nume sarbatorite la 15 august. Majoritatea barbatilor care isi sarbatoresc onomastica de Sfanta Marie Mare poarta numele de Marian, respectiv 306.000, iar restul se numesc Marin, Marinica sau Marinache.

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului este una dintre cele mai mari sarbatori ale crestinatatii. Ea celebreaza ridicarea la cer a Sfintei Fecioare Maria. In aceasta zi, in multe zone din tara au loc pelerinaje. Cel mai cunoscut centru de pelerinaj marian de la noi din tara este Manastirea Nicula, din judetul Cluj. Aici, peste 100.000 de oameni sunt asteptati sa vina sa se roage la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului.

In aceasta zi, in special pe la sate, femeile duc la biserica prune, struguri si faguri de miere, apoi le impart prin vecini pentru sufletul credinciosilor raposati.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea